Fakültemiz Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleşti
Karabük Üniversitesi Fen Fakültesinden 60 öğrenci, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen törenle mezuniyet heyecanı yaşadı. Mezun olan öğrenciler, mutluluklarını aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte paylaştı.



15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet programına Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Gökoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Kahraman, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Düha Koç, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni, tanıtım filmleri ve KBÜ Marşı’nın izlenmesi ile devam etti.




Mezuniyet töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, “29 Mayıs 2007’de kurulan Üniversitemiz şu anda 16 fakülte, 2 enstitü, 5 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu ve 18 araştırma merkezi ile bünyesinde bulundurduğu 42 uluslararası personel olmak üzere 1120 akademik personel, 1005 idari personel kadrosuyla ve 90 farklı ülkeden 10 bini aşkını uluslararası öğrencisi ile 50 bine yakın toplam öğrencisi ile eğitim, öğretim, araştırma, geliştirme ve toplumsal katkı hizmetlerini yürütüyor. Dünyanın önde gelen üniversitelerini derecelendiren kuruluşların sıralamalarında Karabük Üniversitemiz her yıl en iyi Üniversiteler arasında yer alıyor. Karabük Üniversitesinin bu başarısının arkasında şüphesiz birçok kişinin emeği var. Emeği geçen tüm akademik, idari personelimize bu özverili ve nitelikli katkılarından dolayı da sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz”  ifadelerini kullandı.



Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Gökoğlu, “Sevgili mezunlarımız, içinde bulunduğumuz çağda eğitim-öğretim sürecinin asla sona ermeyeceğini, yaşam boyu öğrenme konsepti içerisinde her daim mesleki ve sosyal açıdan kendinizi geliştirmek zorunda olduğunuzu unutmayınız. Hangi akademik disiplinden gelirseniz gelin, vizyonunuzu geliştirmeyi, olaylara çok yönlü bakabilmeyi ve etkili çözüm üretmeyi başardığınız ölçüde meslektaşlarınızla olan rekabetinizde öne çıkacaksınız. Kariyer basamaklarını tırmanırken, akademik bilgi ve birikimin yanında kişisel özelliklerin ve karakterinizin de son derece önemli olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Sorumluluk duygusuna sahip, dürüst, açık fikirli bireyler olarak öncelikle ülkenize hizmet etmeyi amaç edinmeniz bizler için en büyük gurur ve övünç kaynağı olacaktır” şeklinde konuştu.



Fen Fakültesi Birincisi Gülsüm Dikmen ise konuşmasında “Değerli konuklar ve sevgili arkadaşlarım, fakülteyi böylesine güzel bir derece ile bitirdiğim için çok mutluyum. Bu başarı sadece benim başarım değildir. Bu başarıda ailemin, hocalarımın ve arkadaşlarımın katkısı büyüktür. Başta her türlü maddi manevi katkıları ile bana güç veren aileme bütün içtenliğimle buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Onların desteği olmasaydı bugün buraya gelemezdim. Başarımı hocalarımın bilgileri ve tecrübelerini aktarmalarına da borçluyum. Buradan Sayın Rektörümüze, saygı değer hocalarımıza ve üniversitemizin tüm idari personeline bütün kalbimle şahsım ve arkadaşlarımın adına teşekkür ederim. Üniversite de geçirdiğim süreç boyunca güzel anılar biriktirdiğim arkadaşlarıma ve bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak mezuniyet sevincimizi paylaşan herkese teşekkür ederim” dedi.



Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi.

Fen Fakültesi birincisi Gülsüm Dikmen, ikincisi Aleyna Çavdar, üçüncüsü Senihanur Gültekin oldu.

Konuşmaların ardından öğrenciler, hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.



Program günün anısına hep birlikte çekilen fotoğraf karesi ile son buldu.



Mezuniyet Töreni Viedeosu İçin Tıklayınız.https://youtu.be/QDeczRREYMI