Fakültemiz Öğrencileri “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” etkinliğine katıldı.

Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” programı kapsamında Karabük Üniversitesinde yüzlerce fidan toprakla buluştu.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan “Geleceğe Nefes” seferberliği çerçevesinde 11 Kasım saat 11.11’de 11 milyon fidan, Türkiye’nin 2023 noktasında toprakla buluşturuldu.

Guiness Rekorlar Kitabı’na girmesi için Tarım ve Orman Bakanlığının başlattığı 11 Kasım’da 11 Milyon Fidan Dikme etkinliğinin Karabük’te ki en önemli ayaklarından birisi de Karabük Üniversitesi oldu. Karabük Üniversitesi Demir Çelik Kampüsü’nde belirlenen fidan dikim alanında 37 farklı türde 600’e yakın fidan dikildi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, etkinliğin Karabük Üniversitesinde düzenlenmesinden dolayı memnuniyeti dile getirerek, “Karabük Üniversitesi olarak biz, temiz enerjiye verdiğimiz önemden her yerde bahsediyoruz. Üniversitemizin aydınlatılmasından tutunda bir çok işte güneş enerjisinden faydalanıyoruz. İnşallah bu ağaç dikme töreni de burada olması hasebiyle bize daha da güç verecektir. Karabük Üniversitesi kurulduğundan beri yüz binlerce ağaç bu alanlarda dikildi. Bizim üniversitemizin bir özelliği var biliyorsunuz;  üniversitemize gelen her konuk adına bir ağaç dikilir ve kendisine bir ağaç dikme sertifikası verilir. Herkesin bir ağacı vardır burada, inşallah bu geleneği de sürdüreceğiz.”

Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Şahin ise konuşmasında etkinliğin  ülkemizde ağaç sevgisini geliştirmek çevre farkındalığını yaratmak amacıyla düzenlendiğini belirterek, “Bulunduğumuz sahada 37 farklı türde 600’e yakın fidan dikilecek. Karabük ilimizde toplam 67 bin 700 adet fidan dikilecek. Bu etkinlikler Safranbolu ilçemizde, Ovacık ilçemizde, Eskipazar ilçemizde ve Yenice ilçemizde de gerçekleştirilecek.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Gürel, Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Karabük Milletvekili Cumhur Önal, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, protokol üyeleri ve katılımcılar belirlenen fidan dikme alanına 600 fidanı dikti.