Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. İhsan Uluer emekli oldu
Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. İhsan Uluer emekli oldu

Türkiye’nin önemli nükleer fizikçilerinden Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. İhsan Uluer emekli oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat, senato odasında düzenlenen törende, Prof.Dr. İhsan Uluer’e tablo ve plaket takdim etti. Fakültemiz Akademik ve İdari personeli de Prof. Dr. İhsan Uluer’e tablo takdim etti.

Türkiye’de nükleer fizik alanında birçok makale yazan, yetiştirdiği birçok öğrencinin profesör olarak görev yaptığı, patentleri ve başarılarının yanı sıra birçok üniversitede yöneticilik yaparak bilime önemli hizmet veren ve “hocaların hocası” olarak anılan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. İhsan Uluer, 15 Ocak 2020 tarihi itibariyle emekli oldu.

Akademisyenliğe 1969 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak başlayan Prof. Uluer, 50 yıl süren meslek hayatına Karabük Üniversitesinde 75 yaşında emekliye ayrılarak veda etti.

Prof. Uluer için senato odasında düzenlenen veda töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, akademiye ve Karabük Üniversitesine verdiği değerli katkılardan dolayı Prof. Uluer’e teşekkür ederek tablo ve plaket takdim etti. Prof. Uluer de kendisi için düzenlenen veda töreni dolayısıyla, Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’a ve Fen Fakültesi Akademik ve İdari Personeli ile katılımcılara teşekkür etti.