Hakkında
Fizik bölümü 2007 - 2008 Öğretim yılında açılmıştır. Halen lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğretimine devam etmektedir. Fizik bölümü olarak amacımız, öğrencilerin potansiyellerini geliştirmek, bilimsel araştırma ve geliştirmeye yönlendirmek, güçlü bir donanım kazandırarak, evrensel değerleri benimseyen, üstün nitelikli ve her platformda rekabete açık iddialı öğrenciler yetiştirmektir. Fizikçiler olarak şu inancı taşıyoruz ki bilimsel bilginin öğrenilmesi ve araştırılması, hem kendi değerinden hem de zihinsel tatmin ediciliğinden kaynaklanmaktadır.

Lisans programımız, temel kuramsal derslerin yanısıra elektronik ve bilgisayar programlama gibi uygulamaya dönük dersleri de içeren zengin bir yapıya sahiptir. Özellikle son yıllarda çağdaş bilimin en yoğun alanlarından birisi olan "Hesaplamalı Fizik" konuları öğretim planımızda hakettiği yeri bulmuş ve öğrencilerimize ileri bilimsel simulasyon becerileri kazandırılmıştır.
Programdan mezun olan öğrenciler, araştırma ve geliştirmeye yönelik çalışmalar yapabilen bilim insanları olarak, fabrikaların, orta ölçekli sanayi işletmelerinin araştırma-geliştirme laboratuvarlarında görev alabilecekleri gibi, üniversitelerde araştırma görevlisi olarak da istihdam edilebileceklerdir. Sağlık fiziği alanında da mezunlarımız için ciddi bir kariyer potansiyeli vardır. Sağlık hizmetlerinde özellikle nükleer tıp, medikal fizik, biyofizik gibi alanlarda fizik bölümü mezunlarına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulmaktadır.

Öğrencilerimiz öğrenimleri sırasında istekeleri dahilinde formasyon dersleri de alarak öğretmenlik yapma yeterliliği kazanabilmektedirler. Ayrıca, problem çözme ve analitik düşünme yeteneği kazanmış olarak mezun olan öğrencilerimiz bilgisayar donanımı ve yazılımı gibi pek çok teknik alanda da iş bulabilme potansiyeline sahiptir.
     
Lisansüstü programlarımızda ise alanında uzman öğretim üyelerimizin danışmanlığında "Nükleer Fizik",  "Malzeme Fiziği" , "Yoğun Madde Fiziği" ve "Radyasyon Fiziği" gibi alanlarda yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapılmaktadır. Öğrencilerimizin bölümümüz bünyesinde danışman öğretim üyeleri ile birlikte yürüttükleri çalışmalar uluslararası prestijli dergilerde yayınlanmakta, dolayısıyla hem ülkemizin, hem de dünya biliminin gelişmesine katkıda bulunmaktadır.