Hakkımızda

HAKKIMIZDA

Kimya Bölümünde, Analitik Kimya, Anorganik Kimya, Biyokimya, Fizikokimya, Polimer kimya ve Organik Kimya olmak üzere 6 anabilim dalı bulunmaktadır. Bu anabilim dallarında 3 profesör, 3 doçent ve 6 doktor öğretim üyesi olmak üzere toplam tam zamanlı 12 öğretim elemanı görev almaktadır. Bölüm öğretim elemanları bilimsel araştırma projeleri için üniversite ve TÜBİTAK’tan destek almaktadır. Bölümümüz ayrıca TÜBİTAK desteği ile uluslararası doktora sonrası araştırmacıları da kabul etmektedir. Kimya bölümünde, lisans ve lisansüstü öğrenciler ERASMUS, FARABİ ve MEVLANA öğrenci değişim programlarından yararlanabilmektedir.

Kimya Bölümünün en önemli amacı öğrencileri kimyager olarak yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler kimya ve ilgili endüstrilerde araştırma geliştirme yapabilecek şekilde eğitilirler. Kimyagerler, sanayileşmiş bir ülkenin en çok gereksinim duyduğu kişilerdir. Çalışma alanları oldukça geniştir. Kimyagerler endüstride kalite kontrol, üretim ve araştırma-geliştirme (AR-GE) olmak üzere üç temel bölümde görev alabilirler. Kimyagerler petrol endüstrilerinde, sabun ve deterjan gibi temizlik maddeleri üretimi yapan fabrikalarda, polimer, plastik ve kimyasal madde üretimi yapan fabrikalarda, ilaç fabrikalarında, boya endüstrisinde, gıda üretimi yapan fabrikalarda, demir-çelik fabrikalarında, selüloz ve kağıt üreten fabrikalarda, cam, seramik ve çimento fabrikalarının üretim ve kontrol bölümlerinde, tekstil ve giyim endüstrisi gibi alanların işletme, AR-GE ve kalite kontrol laboratuarlarında iş bulabilirler. Resmi ve özel klinik teşhis laboratuarları, moleküler biyoloji laboratuarlarında ve bilimsel araştırma merkezleri ve hastane laboratuarlarında da çalışabilirler. Ayrıca kimyagerler, yüksek lisans ve doktora çalışmaları yaparak araştırma laboratuarlarında üst düzeyde görev alabilecekleri gibi, üniversitelerde akademik kariyer de yapabilirler.

Kimya Bölümü yıl boyunca, çağrılı konuşmacıların kampüse davet edilmesi, farklı üniversite ve endüstriyel kuruluşların ziyaret edilmesi ve bazı sosyal gezilerin düzenlenmesi gibi çeşitli organizasyonlar yapmaktadır.