Fakültemiz tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantısı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Fakültemiz tarafından düzenlenen Akademik ve İdari Kurul Toplantısına Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni, Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gökhan Gökoğlu, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yasin Kanbur, Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem İnci Kuzu, akademik ve idari personel katıldı.

Akademik ve İdari Kurul Toplantısında fakültemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin niteliğinin artırılması konusunda değerlendirmeler yapılarak 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalar, akademik ve idari personelle ilgili gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Akademik ve İdari Kurul Toplantısında Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yasin Kanbur tarafından Fen Fakültesi hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Kırışık, ‘Üniversitemizin yeni dönemde misyonu nedir, hangi vizyon çerçevesinde hareket edecek, neleri hedefliyoruz, fakültelerimiz de nasıl bir gelişme bekliyoruz?’ Bunları sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Üniversitemizin vizyonu olacak bir sloganla yola başladık ‘Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Üniversite’ dedik. Biz bilimsel anlamda ne kadar gelişirsek, ne kadar ilerlersek, öğrencimize de o kadar katkı sunabiliriz. Aksi takdirde öğrencimize sunduğumuz katkı oldukça düşük kalacaktır. Öğrencimize sunacağımız şeyler, yaptığımız akademik çalışmalar sonucunda ortaya çıkan güncel dünyanın ulaştığı son noktadır.
Hatta bizim dünyanın ulaştığı son noktanın ötesine geçici hamleler yapmamız gerekiyor ki dünyada bilimde öne geçelim, önder olalım, lider olalım. Bunu oldukça önemsiyoruz. O nedenle bilim merkezli olmamız gerekiyor, bilimi odağımıza almamız gerekiyor” dedi.
Rektörümüz yaptığı konuşmada; en temel bilim dalları olan matematik, fizik ve kimya alanlarında ülkemizin yayın, proje ve patente ihtiyacı olduğunu belirterek bilimsel çalışmalarımızda Türkiye merkezli bir perspektifi ön plana almamız gerektiğini belirtti.